Cocos de munte la tava


Cocos de munte la tava
 
 
 
 

 

Pentru a pregati aceasta reteta nobila avem nevoia de 1 cocos de munte, 100 grame slanina, 50 grame unt, 1 pahar de vin alb, 1 paharel de rom, 2 foi de dafin, 8-10 boabe de piper, cimbru, sare.

Se curata cocosul de intestine si gusa si se tine in pene, la fezandat, 2-3 zile la racoare.
Se curata apoi de pene si se trece prin flacara pentru a-l parli foarte bine si a elimina orice rest de penaj.
Bine spalat se stropeste cu rom pe dinauntru, se sareaza, se pipereaza, se da un praf de cimbru, se inveleste in felii de slanina, apoi se aseaza in tava. In aceasta se pune untul, putina supa de carne, pasarea si se da la cuptor cu capac. Cind s-a patruns se stropeste cu vinul alb si se continua pina cind pasarea este bine patrunsa.
Se serveste cu cartofi gratinati cu unt si se bea 1 pahar de vin rosu sec de Minis.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns