"Tort cu capsuni si crema de iaurt"



Am ales sa fac o reteta de tort cremos, racoritor, cu crema de iaurt si plin de fructe, in speta capsuni, ca ele-s cele mai la indemana acum.


100 g ciocolata alba
100 ml smantana pentru frisca
10 g gelatina
300 g iaurt gras
500 g capsuni
piscoturi pentru decor
Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa  rece.
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se pune gelatina si se omogenizeaza. Se da vasul la frigider pentru cateva ore, pana compozitia se raceste foarte bine si se ingroasa.
Capsunile le taiem felii ( sau fasii sau cubulete). Pastram cateva si pentru decor.
Mixam crema de ciocolata alba, cateva minute, pana capata putina consistenta. Adaugam iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam capsunile, amestecand usor.
Tapetam cu folie alimentara o tava mica de tort (18 cm diametru) sau intr-o cratita. Punem piscoturile de jur imprejurul tavii, apoi turnam crema de iaurt. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, pana se intareste crema.
Tortul se rastoarna pe platou si se orneaza cu capsunile pastrate.

 Bucatarul viorel

va doresc pofta buna

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s