"Pizza antiriduri"


„Pizza antiriduri”

 

 

 


Un bucătar din Salermo, Italia, a inventat pizza „antiriduri”, pe bază de fîină integrală şi legume proaspete. „Primula”, cum a fost botezată noua creaţie, este mult mai bogată în magneziu şi fier decît pizza clasică.
Inventatorul este Eugenio Luigi Iorio, nutriţonist şi biochimist la Universitatea din Napoli. El a făcut această invenţie la cerinţele patronului său, Cosimo Mogavero, care a reuşit să-l convingă pînă şi pe Papa Benedict al XVI-lea să guste noul produs, la o sărbătoare ce a avut loc la Vatican.
Cu toate acestea, Asociaţia adevăratei pizza napolitane a catalogat-o ca fiind un „sacrilegiu” la adresa tradiţiei de secole. Aceeaşi organizaţie se opune ca pizza să fie vîndută tranşată în felii.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s