Ciorba de burta (prefiarta) cu smantana si usturoi


 

Ciorba de burta (prefiarta) cu smantana si usturoi 

 

 

 

 

 

 

 De fiecare data cand vad ciorba de burta in meniu la restaurant, nu ma pot abtine sa nu comand. Deoarece eram tare pofticiosi, am facut rapid o ciorbita de burta, care ne-a placut tare mult.

Ingrediente:

  • 1 punga burta de vita prefiarta si taiata – aprox 1 kg
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ardei iute taiat marunt
  • 2 morcovi intregi
  • 1 radacina de telina intreaga
  • 1 ceapa intreaga
  • 300 de grame de smantana
  • putin otet
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri faina
  • 3 galbenusuri de ou
  • piper boabe
  • sare – o lingurita

Se spala burta bine in mai multe ape cu otet (cam de 2-3 ori). Daca nu avem burta prefiarta, la spalare se freaca cu sare si se spala in aprox 5 ape cu otet. (1-2 linguri). Punem la fiert intr-o oala cu presiune, timp de 30 minute (calculate dupa ce incepe oala sa sfaraie), in 2,5-3 l de apa, burta, morcovii intregi, telina, ceapa, boabele de piper, frunzele de dafin si ardeiul taiat rondele.

Dupa ce au fiert, se deschide oala cu presiune, se scot legumele si se arunca. Punem otetul (2-3 linguri – dupa gust), usturoiul si sarea.

Intre timp preparam un caimac din smantana, galbenusuri si faina, in care turnam putin cate putin din zeama de la ciorba, dupa care turnam din acest caimac inapoi in oala, tot putin cate putin, amestecand continuu. Se lasa sa mai fiarba 5 minute. Se poate renunta la oua si faina, punand direct smantana in ciorba.
La sfarsit se mai drege dupa gust, se serveste cu ardei iute, mujdei de usturoi si smantana.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s