pui cu smantana, ca in Moldova:



Deci pui cu smantana, ca in Moldova:
Ingrediente:
carne de pui
smantana grasa (peste 15% grasime, altfel se „branzeste”)
zarzavat de ciorba (morcov,ceapa, pastarnac, etc)
sare si piper

Preparare:
Bucatile de pui se pun la fiert cu apa cat sa acopere carnea si cu sare.
Se spumuieste si se adauga zarzavatul intreg.
Cand a scazut aproape toata apa, iar carnea si zarzavaturile sunt fierte, se scoate zarzavatul si se adauga smantana.

Se lasa sa dea un clocot. Se potriveste de sare si piper.
Se serveste cald, cu mamaliga mai „vartoasa”, nu pripita si presarat cu marar fin tocat.

 

 

 

 

PUI CU SMANTANA

 

Astazi, fiind duminica si foarte cald, mi-am adus aminte de duminicile din copilaria mea, cand in special vara, cand puii se faceau numai buni de taiat felul principal era puiul cu smantana. Cum eu nu aveam pui de curte, am pregatit acest fel din pulpe superioare de pui.

 
 
 

 

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s