Cozonac cu crema de nuci si rahat


Cozonac cu crema de nuci si rahat

Timp de preparare:
4 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru 2 cozonaci
Pentru aluat:
270gr zahar
1 kg faina
150ml ulei
450 ml lapte
6 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilat
esenta rom+vanilie
coaja de la 2 lamai+2 portocale
1 pachet mic de drojgie(din acela cub)
Pentru crema:
albusul de la cele 6 oua
nuca pisata(cu cat mai multa, cu atat mai bine)
rahat taiat cubulete mici
3 linguri zahar
1 lingura cacao
1 zahar vanilat
2 esente rom

Mod de preparare:

Inainte de a incepe sa prepar aluatul am facut caldutz in bucatarie si nu prea am lasat lumea sa se vanture pe usa.Am pus intr-un lighean faina cernuta iar in mijloc am pus galbenusurile care au fost frecate cu zahar si un strop de sare,coaja de lamaie si portocala,zaharul vanilat,si laptele caldutz.Am pus intr-un castronel vreo 5 linguri de lapte caldutz cu drojdia si un strop de faina si am lasat 5 minute sa se faca maiaua.Dupa ce am adaugat si maiaua am inceput sa framant iar dupa ce s-au omogenizat am adaugat si uleiul treptat si am mai framantat.Aici am avut si nevoie de cineva ca sa-mi tina ligheanul sa pot sa pleznesc coca.dupa ce am terminat,am pus ligheanul la loc ferit de curenti(tot acolo in bucatarie) ,l-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat sa creasca 1 ora jumate.In timp ce creste aluatul am inceput sa fac si crema prein a bate albusurile cu zahar pana nu cad din castron,am adaugat nucile,vanilia,romul si cacao.Am impartit coca in doua ,am uns cu ulei masa si am intins cu mainile coca in forma de dreptunghi,am pus crema pe toata suprafata iar apo am adaugat rahatul si am inceput sa rulez.Am pus cozonacul in tava cu imbinarea in jos si i-am mai lasat la crescut o ora jumate dupa care i-am dat la cuptorul ib prealabil incins ,la foc mic cam pentru 45 minute. La sfarsit, i-am uns cu ou batut iar deasupra am pus nuca pisata si zahar. E pentru prima oara cand fac cozonaci reteta o am de la matusica mea din Pitesti si pot sa va spun ca sunt mandra pentru ca au iesit minunati

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s