Retete delicioase cu cafea aromata


Retete delicioase cu cafea aromata

CAFE VANILIE-ORANGE

Un pahar: amestecati 200 ml cafea proaspat fiarta, 2 lingurite zhar vanilinat si cu 2 lingurite lichior de portocale. Bateti spuma 50 ml de frisca impreuna cu putin zhar vanilinat.
Turnati in pahar, oranati cu frisca si coaja de portocala.
 
 
 

CIOCO-CAFEA

Un pahar: fierbeti un baton de vanilie sau praf, 100 ml lapte, 1 lingurita sirop de artar si 1 lingura Nutella. Amestecati cu 100 ml cafea. Spritati 50 ml frisca. Presarati fulgi de ciocolata pe deasupra.



ESPRESSO IUTE

Un pahar: dizolvati 2 doze de cafea instant in 50 ml de espresso. Presarati scortisoara, 1 praf cardamon si 1 lingurita zahar. Bateti spuma 200 ml lapte fierbinte impreuna cu mastecul de espresso. Presarti scortisoara.
 
 
 
 
 
 

LATTE MACHIATTO

Un pahar: topiti 4 trufe de sampanie in 150 ml lapte. Turnati 50 ml cafea fierbinte. Bateti spuma 50 ml lapte cu 1 lingura zahar vanilinat, turnati amestecul.







VANILIE-NESS

Un pahar: amestecati 1 lingurita ness, 1 lingurita ciocolata fierbinte, 3 linguri lapte cald, 60 ml apa clocotita si 1 lingura sirop de vanilie. Bateti spuma 50 ml lapte si turnati-l peste amestec.
 
 
 
 

IRISH COFFEE
Ingrediente pentru o portie:2 lingurite zahar (de preferat brun)
2 linguri frisca indulcita
250 ml cafea
50 ml Irish Whiskey

Ia un pahar mai inalt si mai intai pune o lingurita de zahar, apoi toarna whiskey-ul. Pregateste o cafea fara zahar. Topeste cealalta lingurita de zahar intr-un ibric si cand incepe sa capete miros si aspect de zahar ars, toarna cafeaua peste el si amesteca. Las-o sa se raceasca foarte putin, apoi toarn-o peste ce ai pus deja in pahar si amesteca bine cu o lingurita, pana se topeste zaharul. Lasa bautura sa se „aseze”, orneaza cu frisca si… delecteaza-te!










NESCAFE FRAPPE

Ingrediente pentru o portie:
1-2 lingurite Nescafe Classic
lapte degresat (cu cat laptele este mai sarac in grasimi, cu atat spuma tine mai mult)
frisca si/sau scortisoara pentru ornat
Se spumeaza intr-un pahar inalt 20-30 ml de apa rece cu Nescafe (cu ajutorul blender-ului), dupa care se adauga 2-3 cuburi de gheata si lapte dupa gust. Intregul amestec se poate orna cu frisca si/sau, scortisoara. Se serveste cu paiul.
 
 
 
 
 
 
 
 
NESCAFE FRAPPE MOCHA

Ingrediente petru o portie:
1 lingura Nesquik
1 lingurita Nescafe Classic
1/2 lingurita zahar
lapte
inghetata (optional)
Se amesteca Nescafe cu Nesquik si zahar, apoi se adauga 100 ml de apa. Se spumeaza amestecul cu ajutorul blenderului si se adauga putin lapte rece. La sfarsit, se poate completa cu inghetata. Se orneaza cu putina scortisoara macinata.
 
 
 
 
 
 
NESCAFE FRAPPE VANILLA
Ingrediente pentru 4 portii:
4 lingurite Nescafe Classic
500 g inghetata de vanilie
500 ml lapte
4 lingurite zahar
o lingurita scortisoara macinata
Se amesteca lapte cu Nescafe, se adauga zaharul, inghetata si scortisoara si se bat pana ce amestecul devine spumos. Se serveste foarte rece, in pahare inalte.
 
 
 
 
 
 
 

INSTANT CAPPUCCINO
Ingrediente pentru 2 portii:
un plic de praf de frisca
un plic de cappuccino instant
doua lingurite de zahar
jumatate de lingurita de scortisoara
Se amesteca toate ingredientele cu apa calda, apoi se orneaza cu scortisoara.
 
 
 
 
 
 
 
COFFEE MILKSHAKE
Ingrediente pentru 2 portii:
o cana de cafea inghetata (daca nu ai cafea inghetata, foloseste sase-sapte cuburi de gheata si un plic de cafea instant)
o cana de lapte
patru linguri de praf de frisca
doua lingurite de zahar
Pune toate ingredientele in mixer si amesteca-le pana devin pasta. Orneaza apoi cu frisca.
 
 
 
 
 
 
FLIP+FLAP
Ingrediente pentru 2 portii:
400 ml lapte
patru linguri sirop de ciocolata
doua galbenusuri
doua linguri cafea macinata
patru cuburi de gheata
Se amesteca cu mixerul laptele, siropul, galbenusurile si cafeaua. Bautura se toarna intr-un pahar inalt si se orneaza cu ciocolata rasa.
 
 
 
 
 
 
 

ICED CAPPUCCINO
Ingrediente pentru 2 portii:
jumatate de cana de lapte condensat
o cana si jumatate cafea rece
jumatate de cana de cuburi de gheata
cacao, ciocolata rasa, scortisoara pentru ornare
Se amesteca cu mixerul ingredientele pana ce devin o pasta, apoi se presara cacao, ciocolata si scortisoara deasupra.
 
 
 
 
 
 
 
CARAMEL ICE COFFEE
Ingrediente pentru 2 portii:
400 ml cafea
un pahar de frisca
patru linguri sirop de caramel (cinci linguri de zahar se caramelizeaza pana ce capata o culoare maron deschis, apoi se adauga cateva linguri de apa si se fierbe un pic la foc mic)
patru linguri inghetata de vanilie.
Cafeaua calduta se toarna in pahare inalte. Se adauga cate doua linguri de inghetata in fiecare pahar. Se pune siropul de caramel, se orneaza cu frisca si se presara putina cacao deasupra.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s