Briose false


 

 

Briose false

 

 

 

 

Azi am avut pofta de ceva dulce, si cum nu am vrut sa ma complic cu multe ore in bucatarie am improvizat si am facut 6 briose false, usoare si dulci.

Aveti nevoie de: 1 ou, 5 linguri de gris, 3 linguri de zahar, 1 cana cu lapte rece, 1 lingura de unt
Intr-un bol se bate spuma tare albusul de la ou. Se lasa deoparte.
Separat se amesteca bine, cu mixerul sau cu un tel, galbenusul de la ou cu intreaga cantitate de zahar pana se obtine o spuma consistenta si cel putin jumatate din zahar s-a topit. Se adauga grisul si se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adauga si albusul batut spuma si se incorporeaza tot cu ajutorul unei linguri de lemn.
Acum se umplu formele de briose. Indiferent daca folositi forme de metal, ca mine, sau forme de  silicon, acestea trebuie bine unse cu unt, dupa care se adauga compozitia avand grija sa umpleti numai 3/4 din forme pentru ca briosele cresc. Se dau la cuptor cam 15-20 minute la foc mic.
Cand devin aurii pe deasupra se opreste focul si cat timp sunt inca in forme se adauga peste fiecare briosa cam 2-3 linguri de lapte rece. Dupa ce stau asa inca 2 minute, ca sa se absoarba laptele, se rastoarna din forme si se servesc fierbinti cu cate o lingura de gem cat mai lichid sau sirop pe deasupra.
Pofta buna va doresc!

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s