Cremsnit (crempita)


Cremsnit (crempita)


Nu stiu sub ce denumire cunoasteti voi desertul acesta divin, dar la noi in Banat i se spune crempita :P
Am lasat in titlu, insa, denumirea de „Cremsnit” pentru ca se pare ca majoritatea pofticiosilor asa il cunosc ;)
..mai exista si o alta varianta, ce apare sub numele de cremes, un cremes foarte rapid si „inteligent” :D
Pofta mare va doresc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ingrediente:

– 1 pachet foi de cremsnit
– 5 oua
– 350 g. zahar
– 100 g. amidon
– 1 litru lapte
– vanilie
– 200 gr unt

Mod de preparare:
In mixer se pun albusurile , se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa , se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul.
Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se adauga crema in fir subtire, amestecand cu o lingura mare de lemn. Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu. Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul in portii de cateva cubulete, amestecand pana se absoarbe totul. Crema este lucioasa si gustoasa. Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca. Se pune intre foi (cumparate), se ambaleaza bine in folie de Al si se da la frigider. La servire se pudreaza cu zahar. Se taie cu un cutit foarte bine ascutit.

Delicios!!!!!!!!!!!!!!!!!!

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s