SERBET DE CAPSUNI


SERBET DE CAPSUNI

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
160ml.apa,
135g.zahar,
1 kg.capsuni,
2 linguri suc de lamaie,
2 linguri lichior(optional)

Mod de preparare:

1. Se pune apa si zaharul intr-un vas si se fierb impreuna pana ce zaharul s-a topit. Se ia de pe foc, se toarna intr-un alt vas, se acopera si se pune la rece in frigider. (cca. 1 ora)
2. Capsunile se spala, se curata de codite si se pun in blender. Pireul obtinut se pune intr-un vas mai mare, se adauga sucul de lamaie si lichiorul (optional). Se amesteca compozitia si se pune in congelator pana ce compozitia ingheata.
3. Siropul si pireul de capsuni inghatat se combina si se toarna compozitia intr-un vas de plastic, se acopera si se tine in congelator 3-4 ore.
4. Cand a inghetat bine, se scoate din congelator si se tine la temperatura bucatariei cca. 8 minute.
5. Se transfera compozitia in blender si se mixeaza pentru ca gheata formata sa se transforme in ace fine. Din nou se pune in congelator pentru 3 ore. Apoi se serveste

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s