Gogosi (facute cu lingurita)


 

Gogosi (facute cu lingurita)

 

 

 

Ingrediente si mod de prepare Gogosi (facute cu lingurita)

INGREDIENTE:
Ingredientele sunt incluse in reteta
PREPARARE:
Intr-un vas adaugi 250 ml lapte pe care il pui la incalzit si adaugi in el 1 lingura zahar, 1 praf de vanilie si coaja de lamaie (dupa gust). Separat,intr-un castronel amesteci drojdia (cat o nuca mica) impreuna cu o lingurita de zahar. Intr -un bol pui 2 oua (cu tot cu albus si galbenus)adaugi o lingurita mica de sare (in fct. de cantitatea compozitiei),bati bine ouale cu telul sau mixezi cu mixerul, apoi laptele cald de mai sus il pui peste aceasta compozitie. Toata compozitia obtinuta anterior se toarna peste drojdia amestecata cu zaharul (de la puct.1) dupa care se adauga 2 linguri mari ulei si faina pana se formeaza un aluat ca de maia (mai gros decat cel de clatite) care se lasa la crescut. Un tuci sau o cratita adanca se pune aproape jumatate cu ulei la incins, apoi cu o lingurita (care se inmoaie in prealabil intr-o cescuta cu apa rece pentru a nu se lipi aluatul de ea) se pun gogosile la prajit una cate una.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s