Pastrav somonat cu sos


Pastrav somonat cu sos

 
Timp de preparare:
35 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
un pastrav somonat
1/2 lamaie
2 linguri ulei de masline
un pumn sare mare
Sosul:
o ceasca lapte
2 linguri faina de grau
sare,piper,cimbru,enibahar,foaie de dafin,nucsoara macinata
200 ml smantana
30 ml wisky sau conjac
50 ml vin alb
patunjel pentru decor

Mod de preparare:

– Pastravul somonat se dezoseste, se asaza in tava pe un strat de sare mare.
– Il stropim cu zeama de lamaie si ulei de masline si il dam la cuptor pentru 20-25 de minute.
Sosul:
– Dizolvam faina in lapte, adaugam smantana si condimentele, dam la foc mic pana se ingroasa sosul.
– Adaugam vinul si taria.
In functie de consistenta,mai adaugam lapte la nevoie. – Sosul trebuie sa fie ca o smantana subtire.
Serviim pestele cu garnitura de cartofi si sos,presarat cu patrunjel proaspat,garnisit cu felii de lamaie.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s