Gogosi cu brinza Banatene


 
 Gogosi cu brinza Banatene
 
 
 
 
 
 
 
 
reteta e de post, foarte potrivita perioadei actuale, asadar. Deci, sa va arat cum au iesit .

Ingrediente:
(1/2 de portie, ca am facut numai de pofta)


300 de grame de faina
200 de mililitri de apa calda
13 grame de drojdie proaspata (adica 1/2 de cub)
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
ulei pentru uns si pentru prajit, fara zgarcenie, ca nu mancam toata ziua langosi

optional: branza sarata pentru umplutura
Preparare:

Intr-un bol se pune drojdia si se toarna apa calda (40 de grade). Se dizolva drojdia in apa si se adauga faina, sarea si zaharul.

Se amesteca bine, apoi se ia la framantat. Va fi un aluat moale si lipicios si framantatul nu va fi deloc placut, asa ca recomandarea mea este sa il desertati in masina de paine, robot sau ce “ajutoare” mecanice aveti voi pentru framantat. Eu l-am dat la masina de paine pe programul de framantare de 15 minute. Aluatul bine framantat se aseaza intr-un bol uns cu ulei din belsug, se toarna ulei si pe suprafata aluatului si se lasa intr-un loc caldut cel putin 30 de minute.

Dupa trecerea acestui timp, aluatul se rastoarna pe planul de lucru bine uns cu ulei.

Intr-o tigaie sau cratita cu peretii grosi (una de fonta ar fi ideala, eu nu am) se toarna ulei cam de 2 degete bune. Se pune cratita (tigaia) la incins.
Cu mainile unse de ulei, se rup bucati cam de marimea unui ou marisor (sau cat de mari doriti langosii) care se aplatizeaza pe planul de lucru bine, bine uns, modelandu-se langosii. Daca doriti langosi crocanti, subtiri si basicati, intindeti aluatul mai subtire, daca ii doriti mai consistenti, lasati-l ceva mai gros.

Langosii se transfera cu grija in uleiul deja incins.

Se prajesc pe ambele parti cat sa fie brun – aurii.

Se scurg bine de ulei si se mananca, de preferinta, calzi.
La fel se fac si langosii cu branza, pur si simplu se presara pe langosul intins ~ 2-3 linguri de branza telemea:

Se pliaza aluatul inchizand branza la mijloc si se lipesc marginile:

Se prajeste in ulei incins din belsug si… pofta buna!

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s