FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI


FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingrediente – FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI

INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII: – file salau – 0.640 kg – ardei gras – 0.100 kg – dovlecei – 0.100 kg – patrunjel – ciuperci champignon – 0.100 kg – ulei masline – 0.100 L – sare,piper – usturoi pudra, oregano – vin alb – 0.060 L – vinete – 0.200 kg – orez salbatic – 0.200 kg – legume congelate – varza Bruxelles, morcovi, porumb – 0.320 kg – unt – 0.080 kg – inele de calamar – 0.200 kg – oua – 1 buc – faina – 0.100 kg – lamaie – 0.060 kg – sos creveti

Mod de preparare – FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI

Dovleceii, ardeiul gras, ciupercile se taie marunt, dupa care se gatesc in tigaie cu putin ulei de masline, oregano, sare si praf de usturoi.
Fileul de salau se aromeaza cu sare si piper, dupa care se asambleaza o bucata peste cealalta , la mijloc punand legumele gatite anterior.Peste bucatile de peste se ruleaza felii de vinete (taiate pe lungime ),care au fost prajite in ulei de masline.Rulourile astfel obtinute se pun la cuptor , circa 12 min.
Orezul salbatic se fierbe in apa cu sare .
Legumele congelate se soteaza la tigaie in unt cu sare.
Inelele de calamar se dau prin faina , apoi prin ou batut si se prajesc in ulei.
Sosul de creveti se face astfel: crevetii baby(mici)se soteaza intr-o tigaie cu unt, sare, suc de lamaie si usturoi pudra.Se deglaseaza tigaia cu vin alb, apoi se adauga smantana lichida si se fierbe pana ce sosul capata consistenta necesara.
Pe mijlocul unei farfurii se aseaza orezul, deasupra se pun bucati de peste taiate din rulada,iar de jur-imprejur se pun legumele, calamarul si sosul de creveti. Se decoreaza cu lamaie si verdeata.

Timp de preparare: 45 min. minute

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s