Calamar cu cartofi


Calamar cu cartofi






















Timp de preparare: 20 minute

Complexitate: Medie
Ingrediente:

500 g calamar inele 
300 g cartofi
2 cepe potrivite ca marime
1 frunza de dafin
½ pahar de vin alb sec
2-3 catei de usturoi
ulei de masline
1 lamaie (zeama)
sare, piper
sparanghel verde (pentru garnitura)
50 g unt
½ legatura marar verde
Mod de preparare:

Decongeleaza calamarul  prin soc termic si  marineaza cu zeama de lamaie, sareaza si  pipereaza.
Caleste ceapa taiata marunt in ulei de masline pana devine lucioasa, adauga calamarul inele si  asezoneaza cu sare si piper, adauga putin cate putin vinul.
Lasa acoperit la foc domol dupa ce adaugi si cartofii taiati rondele subtiri (ca sa se patrunda cat mai repede).
Cu  cateva minute inainte  de final pune usturoiul taiat  rondele .
Serveste  cald cu garnitura de sparanghel verde tras in unt si presarat cu marar verde.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s