Inghetata cu Limoncello si amaretti


 Inghetata cu Limoncello si amaretti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pune afinele, 1 lingura limoncello si 1 lingura zahar intr-o tigaie si fierbe la foc mic pentru aproximativ 1 minut, pana cand amestecul prinde o culoare mai intensa, dar cu atentie ca afinele sa ramana intregi. Se lasa la racit complet.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Servire: 4 portii
Ingrediente:

  • 300g afine
  • 4t linguri limoncello
  • 3 linguri zahar pudra
  • 300ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri vin pentru desert
  • 6 biscuiti amaretti, zdrobiti

Mod de preparare:
Pune afinele, 1 lingura limoncello si 1 lingura zahar intr-o tigaie si fierbe la foc mic pentru aproximativ 1 minut, pana cand amestecul prinde o culoare mai intensa, dar cu atentie ca afinele sa ramana intregi. Se lasa la racit complet.
Intr-un castron toarna smantana, restul de limoncello, vinul si cu ajutorul unui mixer bate ingredientele pana se ingroasa. Se lasa la congelator 2-2 1/2 ore.
Dupa aproximativ 2 ore, pune intr-un pahar special de inghetata cateva afine, putini biscuiti sfaramati amaretti si o lingura de inghetata. Repeta procedeul de 2 ori, finalizand cu cateva afine si amaretti deasupra.  Procedeaza la fel cu al doilea pahar.
Va dorim pofta buna!

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s