Inghetata cu fistic


 Inghetata cu fistic

Ce desert poate fi mai placut si mai racoritor intr-o zi de vara decat o inghetata? Nimic mai simplu! Urmatoarea reteta este pe cat de simpla pe atat de delicioasa. Va dorim Pofta Buna!
Ingrediente:

  • 300ml lapte gras
  • 6 galbenusuri de ou ecologice
  • 200g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de migdale
  • 350 ml smantana grasa
  • putin colorant alimentar verde
  • 50g fistic decojit tocat plus inca putin extra

Mod de preparare:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, iar peste acestea se toarna laptele fierbinte (adus in punctul de fierbere). Toarna compozitia intr-o cratita si amesteca usor la foc mic pana se ingroasa putin. Se transfera intr-un castron, se  adauga extractul de migdale, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit.
Amesteca bine smantana in compozitia racita de galbenusuri, iar la final adauga o picatura de colorant verde (dupa preferinta).
Daca nu ai o masina de inghetata, toarna crema rezultata de inghetata intr-un recipient cu capac si aseaz-o la congelator 3 ore, apoi amesteca usor in ea si pune-o inapoi pentru inca o ora. Daca ai lasat inghetata la congelator peste 4 ore, atunci este necesar ca inainte de servire cu 20 de minute sa o scoti la temperatura camerei.
Se serveste cu fistic tocat.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s