Cornulete cu nuca


Cornulete cu nuca

Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 oua,500 g faina,100 ml lapte,100 ml ulei,25 g drojdie proaspata,5 g sare,coaja rasa de lamaie,putina esenta de rom.
Pentru pus deasupra:
150 g nuci tocate mai mare ( daca nu aveti nuci inlocuiti cu migdale, alune sau nuca de cocos daca nu va plac celelalte),125 g zahar tos.

Mod de preparare:

Se pune drojdia la dospit cu putin zahar, apa calduta si faina. Se pun intr-un castorn restul de ingrendiente si se adauga drojdia crescuta framantandu-se un aluat. Se lasa la dospit acoperit cu un prosop timp de 40 de minute.
Intre timp incalzim cuptorul, curatam si tocam nucile si le amestecam cu zaharul. Cand aluatul este dospit , luam o bucatica, o intindem de marimea unui deget apoi o aplatizam usor,o trecem prin apa, apoi prin amesecul de nuca si zahar si o rasucim de la ambele capete deodata. Curbam putin si punem in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.
Se coc 15 minute la foc potrivit. Daca observati ca se rumenesc deasupra prea repede(din cauza zaharului) puneti folie de aluminiu peste tava.
*Reteta o am de pe blogul Amaliei si am incercat-o. E buna…

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s