Mâncare rece de iepure cu măsline
Timp de preparare:
4 ore si 5 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
1 1/2 kg ceapă
carne de iepure (eu am folosit carcasa de la un iepuraş, dacă se poate numi aşa)
200 ml ulei
300 gr măsline
4-5 linguri sănătoase de bulion
sare, piper, dafin, delikat
Mod de preparare:
Ceapa se taie rondele, julliene se zice?….deci se taie rondele si se pune la călit în 300 ml ulei încins. Se tot învărte în oala, având grijă să nu se ardă ceapa ci doar să se înmoaie, şi să capete o culoare aurie. Se lasă aşa la foc mic cam 30-40 minute, după care se pune apă cât să o cuprindă bine şi se lasă să fiarbă la foc înăbuşit 2 ore. Când ceapa s-a transformat într-un sos se adaugă bulionul, frunza de dafin , citeva boabe de piper şi se mai lasă la fiert încă vreo 10-15 minute. Apoi se adaugă carnea şi măslinele şi se mai lasă vreo câteva clocote. Se poate consuma şi caldă…dar…adevărata savoare a acestei mâncări este atunci când e rece.