Paste cu brânză şi afumătură


Paste cu brânză şi afumătură


Versiune autohtonă a mac and cheese-ului american, pastele cu brânză româneşti, în special cele gătite prin Transilvania şi Bucovina, mai au câte o bucată de slănină sau carne afumată. Gătite rapid sau la cuptor, această mâncare consistentă este potivită pentru zilele reci ale anului.
Porţii: 4
Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente:

  • 1 pungă de paste scurte (aprox. 500 g – fusilli, penne etc)
  • 150 ml lapte cald
  • 500 grame brânză, inclusiv amestecuri ( brânză de burduf, caşcaval, telemea, etc)
  • 300 grame bacon (kaizer sau orice altă cărniţă de porc afumată)
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
  2. Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunile de pe pachet.
  3. Răzuiţi sau sfărâmaţi brânza.
  4. Tăiaţi carnea cubuleţe şi rumeniţi-o uşor fără grăsime. Scurgeţi carnea şi păstraţi grăsimea.
  5. Topiţi la foc mic, într-o crăticioară, brânza în lapte.
  6. Ungeţi cu grăsime o formă termorezistentă.
  7. Amestecaţi pastele cu brânza, bucăţelele de carne şi puţin piper.
    Nu adăugaţi sare decât dacă este cazul.
  8. Turnaţi totul în vasul termorezistent.
  9. Introduceţi vasul la cuptor pentru aproximativ 10 minute, până când pastele se rumenesc la suprafaţă.

Pastele cu brânză şi afumătură se servesc fierbinţi.

Pastele cu brânză şi afumătură se pot rumeni şi pe aragaz, într-un vas acoperit, la foc mic.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s