Chişcă moldoveneasca



 

Chişcă moldoveneasca

1 kg păsat mărunt sau mălai grişat, 500 g slănină, 300 g ceapă, sare şi piper pisat după gust. Păsatul sau mălaiul se opăreşte cu apă fiartă, într-o cantitate de apă de trei ori cât cantitatea lui. Slănina se taie în cubuleţe şi se căleşte puţin. După călire, aceasta se amestecă cu păsatul opărit. În untura rămasă de la slănină se prăjeşte ceapa tăiată mărunt, aceasta adăugându-se la compoziţia de păsat. Totul se amestecă bine, condimentându-se după gust. Urmează umplerea maţului gros. După umplere, chişca se pune la fiert în apă fierbinte cu puţină sare. În timpul fierberii lente, chişca se mai înţeapă pentru a nu plesni învelişul. După ce a fiert 40 minute, fără clocot, chişca se scoate şi se pune la prăjit într-o tigaie cu untură. Se serveşte caldă.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s