Scoici cu ciuperci si orez


Scoici cu ciuperci si orez

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pt. scoici
500 g scoici
3 ciuperci medii
1 ardei gras
1 ardei iute
1 fir praz
1 lingura ulei de masline
4 catei de usturoi
1 lingurita sos de soia
1 linguist sos Worcester
1 lingura pasta de tomate
100ml apa
Pt orez:
3 cani apa
1 cana orez cu bobul lung
1 lingurita ulei de masline
1 cub concentrat de legume vezi: http://www.gustos.ro/retete-culinare/retete-vegetariene/cuburi-concentrate-de-legume.html
½ lingurita sare
Un farf de cutit curcuma

Mod de preparare:

Pentru orez, punem intr-o oala apa, cubul de legume, sare si curcuma si le lasam sa fiarba. Cand apa da in clocot, adaugam orezul, dam flacara pe mediu si lasam sa fiarba sub capac, 15’ dupa care oprim focul, orezul este gata.
Intre timp, taiem fideluta prazul, ardeiul gras si cel iute, ciupercile si usturoiul.
Punem uleiul intr-o tigaie, adaugam prazul, lasam 1-2’ la calit, adaugam ardeiul, mai lasam putin si punem ciupercile si usturoiul, amestecam punem capacul si le lasam cam 5’ sa fiarba impreuna. Adaugam scoicile, sosurile, pasta, apa si mai lasam la fiert 15’.
Servim preparatul cald, orezul sub forma de turnulet , de jur imprejur scoici si pentru ornament cateva fire de arpagic.
Pofta buna!

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s