Supa de vacuta cu galuste


Supa de vacuta cu galuste

Timp de preparare:
1 ora si 45 minute (complexitate redusa)

 
 

Ingrediente:
1,5 kg oase de vita cu carne (sa aveti neaparat 1 os cu maduva si 1 os sita)
2 morcovi
1 patrunjel/pastarnac
1 ceapa mare
1 legatura patrunjel
1 lingurita zahar
1 ou
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita otet/zeama de lamaie
5 linguri gris
1 lingura de ulei
sare, piper
optional 1 cub/lingurita concentrat vita/legume

Mod de preparare:

Lasati oasele in apa rece 15-20 minute ca sa iasa sangele. Puneti la fiert in 4 litri de apa rece oasele, lasati sa clocoteasca si luati spuma. Adaugati putina sare si legumele intregi, curatate si spalate.
Lasati sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora.
Intre timp, preparati galustele: Intr-un castronel amestecati oul cu bicarbonatul stins cu otet sau lamaie, 1 lingura de ulei si grisul. Turtiti compozitia si lasati-o (uitati-o ) vreo 45-60 minute, cat preparati supa.
Intr-o cana sa aveti la indemana putina supa amestecata cu apa rece. Asezati oala cu supa pe foc foarte, foarte mic si cu o lingurita puneti in supa galustele.
Stati langa ele si daca incepe supa sa clocoteasca adaugati putina zeama din cana sau trageti oala de pe foc.
Dupa ce incep sa se umfle, intoarceti-le pe cealalta parte. Acoperiti oala, lasati-o la foc foarte, foarte mic si din cand in cand mai adaugati din zeama din cana.
Cand s-au fiert, lasati sa mai stea oala acoperita, pentru ca se vor mai umfla putin.
Inainte de a servi supa la masa, infierbantati-o bine, mutati-o in supiera si adaugati verdeata tocata.
Puneti in farfurii supa fierbinte cu cate 2-3 galuste. Cine doreste poate sa isi mai puna piper.
Pofta buna.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s