Ciorba din oase de vacuta cu perisoare


Ciorba din oase de vacuta cu perisoare

Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1,2-1,5 kg oase de vita cu carne, os cu maduva si os sita
300 g carne tocata de vita
2 cepe
2 morcovi
1 patrunjel
1 pastarnac
1 cub/lingurita concentrat vita/legume
2 litri bors
1 legatura leustean
1 ou
2 linguri orez
10 ml ulei
50 ml smantana (optional)
sare, piper, 1-2 lingurite zahar

Mod de preparare:

Se tin oasele in apa rece 15-20 minute sa iasa bine sangele, apoi se pun la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se adauga legume si zarzavaturile, curatate si spalate. Pastrati o ceapa pentru perisoare. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 1 ora.
Tocati marunt ceapa ramasa si caliti-o in ulei, adaugati putina sare si piper. Peste carnea tocata puneti ceapa calita, 1 ou si orez si omogenizati compozitia. Strecurati intr-o oala zeama de pe oase si tocati marunt legumele fierte. Adaugati legumele tocate in ciorba, dregeti gustul de sare si piper, adaugati zaharul si borsul clocotit, leustean tocat.
Luati un fund de lemn, udati-l cu apa si puneti pe el perisoarele, cam de 1,5-2 cm diametru, formandu-le cu mainile ude sau unse cu putin ulei. Dati focul mic, ca sa nu clocoteasca ciorba si puneti perisoarele la fiert. Dupa aproximativ 10-15 minute, cand se ridica deasupra, sunt fierte. Adaugati leustean tocat si puneti ciorba in supiera. Cine doreste o poate drege cu smantana.
Pofta buna.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s