Dulceata de coacaze negre cu rubarba


Dulceata de coacaze negre cu rubarba

Ingrediente dulceata de coacaze negre cu rubarba:
1 kg coacaze negre
1 kg rubarba
1,7 kg zahar
600 – 700 ml apa
Modul de preparare a retetei:
Rubarba este o planta folosita in Ardeal pentru prepararea diferitor retete culinare. De la rubarba se utilizeaza coditele frunzelor, care au o culoare rozalie sau rosie si confera preparatelor culinare o culoare frumoasa si gust placut. Deoarece rubarba nu contine pectina in mod natural, pregatim gemurile sau dulceata de rubarba cu pectina din comert sau cu fructe care sunt bogate in pectina, cum este aceasta reteta traditionala de dulceata de rubarba si coacaze negre.

Rubarba se spala si se taie in bucati de 1/2 – 1 cm. Se amesteca rubarba cu coacazele si se pun in apa care a fiert cu zaharul aproximativ 10 minute. Se fierbe dulceata 10 -15 minute amestecand si se indeparteaza spuma. Cand dulceata este legata se ia de pe foc, se lasa 10 minute sa se mai raceasca si se pune in borcane.
Dulceata de coacaze negre cu rubarba se poate pastra pana anul urmator, in locuri racoroase ferite de lumina soarelui.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s