Blat de pizza


Blat de pizza

 

Pentru 6 portii
Pregatire: 10’
Coacere: 30’

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 2-3 lg. ulei de masline
  • 1 lgt. sare


Se pun 300 g faina intr-un vas incapator (3 l), iar drojdia se sfarama si se pune deasupra, impreuna cu sarea.
Se toarna, treptat, apa si se formeaza un aluat moale.

Restul de faina se toarna treptat, framantand pana la formarea unui aluat legat.

 Se adauga uleiul se mai framanta 2 minute aluatul, se acopera cu un prosop si se pune la loc calduros pentru a se dospi (≈30’).

Aluatul de pizza se intinde in tava, cu mana.

Blatul obtinut se orneaza cu sos de rosii si mozarella, pentru Pizza Margherita sau adaugand peste acestea, dupa preferinte: salam, sunca afumata, ton, pui, zucchini, masline, ciuperci, porumb.

Pofta buna!

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s