Dulceata de Vinete


 

 

Dulceata de Vinete

 

 

 

Ingrediente:

-1 kg vinete, mici de tot (cat un ou sau o lamaie)
-800 g zahar
-500 g miere
-100 g miez de nuca
-zeama de la 1 lamaie
-1 baton vanilie
-1 lingurita piper macinat
-1/2 lingurita ghimbir, pudra
-1/2 lingurita nucsoara

Preparare:

Spalati si curatati de frunzulite si codita, vinetele. Faceti o crestatura sub forma de cruce in varful vinetelor, apoi opariti-le 15 min, in apa clocotita. Scoateti-le intr-o strecuratoare, treceti-le imediat sub jet de apa rece si lasati-le la scurs.

Separat, faceti un sirop din 500 ml apa, zahar, zeama da lamaie, vanilie. Cand incepe sa fiarba, puneti vinetele si nucile si lasati sa clocoteasca, la foc mic, 30 min. Nu este nevoie sa amestecati, doar scuturati din cand in cand cratita si rostogoliti usor vinetele, astfel ca partea de deasupra sa ajunga dedesupt, in sirop. Aveti grija sa nu se rupa sau sa se sfarme – ele trebuie sa ramana la final intregi, asa cum vor fi si servite.

Stingeti focul si lasati vinetele si nucile in sirop, 2 zile. A 3-a zi, puneti-le din nou pe foc foarte mic. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati mierea si mirodeniile (ghimbirul, nucsoara si piperul).
Lasati sa fiarba inca 15 min, stingeti focul si lasati sa se racoreasca putin.

Repartizati in borcane, vinete intregi, in picioare, cu partea de la codita in sus, printre ele, miez de nuca si sa fie acoperite cu sirop. Puteti capsa imediat si dati la dunst uscat pana se racesc complet, apoi la camara.

POFTA BUNA!

Mentiuni:

Este pe departe cea mai buna, fina si aromata dulceata pe care am servit-o! ! !

Daca aveti ocazia si posibilitatea si, gasiti vinete micute (de marimea unui ou sau a unei lamai) nu ezitati sa o pregatiti.

Este un deliciu! ! !

Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s