Dulceata de Prune


 

 

 

Dulceata de Prune

 

 

 

 

Ingrediente:

20 kg prune bistrite
2 kg zahar
1 lingura salicil (sau praf conservant

Preparare:

Prunele le spalam si desamburim, apoi le dam prin masina de tocat (eu le-am macinat cu robotul de bucatarie). Intr-o cratita (labose) punem prunele macinate la fiert. Cratita nu o punem direct pe flacara ci pe o plita.

Lasam la fiert circa 5 ore pana scade mai mult de jumate (asta daca vrem sa obtinem o dulceata mai tare care poate fi folosita la diverse umpluturi ca de exemplu la hajose, cornulete, taste, … , etc) amestecand mereu sa nu se prinda.

Adaugam 2 kg zahar si amestecand mereu lasam sa mai fiarba impreuna cu zaharul circa 1 ora.

Adaugam la sfarsit si 1 lingura de salicil. Se pune dulceata in borcane, se capseaza si se pun la dust uscat (in paturi) pana a doua zi. Astfel obtinem delicioasa dulceata de prune.
Pofta Buna!

Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s