Iepure umplut, servit cu sos


Iepure umplut, servit cu sos

Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
• Un iepure
• inima
• ficatul
• rinichii
• plamanii
• 1 limba de porc
• 1 inima de porc
• 1 ceapa mare
• 300g ciuperci
• 1 ardei kapia
• verdeata ( marar si patrunjel)
• 4 catei de usturoi
• 2 fire ceapa verde
• 1 felie de paine
• amestec condim. ptr. friptura
• 2 oua
• sare
• piper
• ulei
• 200g vin alb
Pentru sos
1 lingura sos de hrean cu smantana
1legatura marar verde maruntit
½ lamaie (zeama)

Mod de preparare:

Se fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc. Felia de paine o inmuiem in apa, apoi o stoarcem bine.Ceapa, 2 catei de usturoi, ardeiul si trei sfert din ciuperci, le taiem felii. Dupa ce au fiert si s-au racit organele, curatam limba de piele si le dam prin masina de carne, impreuna cu painea si 2 catei de usturoi. Ceapa verde, mararul si patrunjelul il taiem marunt si-l amestecam cu carnea macinata + cele doua oua crude.Compozitia obtinuta se potriveste de sare si piper.
Iepurele se spala bine,se sterge cu un prosop absorbant, apoi in interiorul lui adaugam compozitia obtinuta mai sus.Coasem burta iepurelui cu ata alba de bumbac.
Iepurele astfel umplut, il frecam bine, bine cu amestecul de condimente pentru fripturi, il asezam in tava, peste patul de legume feliate,asezam ciupercile ramase intregi,de jur inprejurul lui s-il stropim bine cu ulei, cateva frunze de patrunjel si vinul alb.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu pe care o perforam cu o scobitoare in cateva locuri si introducem iepurele in cuptorul incins, la foc mic,pentru 1h si 30’.
Scoatem tava, indepartam folia de aluminiu, dam focul la mare si mai punem iepurele in cuptor pentru 10’, pentru a se rumeni frumos.
Luam iepurele din tava si-l lasam la racit pe un platou. Cand este rece, scoatem cu grija ata, cu care l-am cusut si-l taiem in felii.
Legumele si zeama de la iepuras, le punem in blender si le pasam. Adaugam hreanul, verdeata, zeama de lamaie,sare si piper dupa gust . Sosul, astfel obtinut, il servim alaturi, sau pe felia de iepuras umplut.
Pofta buna !

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s