Tort cu 3 tipuri de ciocolata


Tort cu 3 tipuri de ciocolata

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru aluat
• 175 gr unt sau margarina Rama, moale, plus pentru ungerea tavilor
• 100 gr ciocolata alba, rupta in bucati
• 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
• 3 oua
• 100 ml lapte
• 175 gr zahar pudra
• 1 lingurita praf de copt
• 200 gr faina
• 2 linguri cafea instant
• 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru umplutura
• 280 ml frisca lichida
• 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
• 100 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucati
• un plic de gelatina ( 10gr ) sau 4 foi de gelatina

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt/margarina 2 tavi rotunde de 23 cm.Pentru aluat, pune ciocolata alba si cea amaruie in 2 boluri mici si topeste-le la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Pune restul ingredientelor, in afara de cafea si vanilie, intr-un bol mare si bate-le pana ce obti o compozitie cremoasa.
2. Imparte amestecul in 2, si adauga cafeaua si ciocolata amaruie topita intr-un amestec si vanilia si ciocolata alba topita in celalalt amestec.Amesteca bine fiecare compozitie, apoi toarna-le in cele 2 tavi.Coace-le timp de 20-25 minute, pana ce au crescut putin si s-au desprins usor de marginile tavii.Lasa-le sa se raceasca cateva minute in tavi, apoi pune-le pe cate o farfurie.
3. Pentru umplutura, incalzeste frisca intr-o cratita,si pune ambele feluri de ciocolata intr-un bol.Odata ce frisca a inceput sa fiarba, toarn-o peste ciocolata din bol si lasa-le sa stea 5 minute, apoi amesteca-le pana ce obti o compozitie fina.Lasa crema sa se raceasca complet, apoi amestec-o cu gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj si da-o la rece pentru 20-30 minute.
4. Taie blatul de vanilie in jumatate.Pe o farfurie aseaza o jumatate de blat de vanilie, unge-l cu o jumatate din crema si aseaza blatul de ciocolata.Unge blatul de ciocolata cu crema ramasa si deasupra aseaza a 2-a jumatate de blat de vanilie.
5. Decoreaza-l cu ciocolata alba, amaruie sau cu lapte, topita sau, in cazul meu, cu pasta de zahar.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s