Ciorba taraneasca


Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca, intrucat este preparata din carne mai grasa, se serveste intotdeauna fierbite.
Ingrediente ciorba taraneasca:
0,4kg carne de vaca (porc)
2 morcovi
2 cartofi
1-2 ardei graşi
3 roşii
1 ţelină
1 ceapă
1 ceasca de boabe de mazare
o mana de fasole verde
borş
sare
patrunjel verde (sau leustean)
optional: 1 -2 oase de vaca
Modul de preparare a retetei:
Carnea de vacă se pune la fiert, la foc mic, cu putina sare în 2 l de apă rece, aproximativ o ora. Daca preparam ciorba taraneasca utilizand oase de vaca, acestea se taie sa intre in oala, se spala si se pun la fiert in apa rece o data cu carnea. Se lasa ciorba sa fiarba 5 minute, se spumeaza, se adauga o cana de apa rece, se lasa sa inceapa din nou sa fiarba si se spumeaza iar. Daca doriti, puteti apoi strecura ciorba prin tifon, pentru a inlatura orice urma de spuma.
Legumele şi ceapa, tocate marunt, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn şi se adaugă în supă. Fasolea se taie mai mare si se adauga in ciorba. După 1/2 ora, se adaugă mazărea. Cand carnea şi zarzavatul au fiert bine, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii si rosiile tăiaţe în felioare subţiri. Ciorba se fierbe încă un sfert de ora, ca să fiarba cartofii, apoi se adaugă borşul, completînd cu apa cat este necesar, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai dea cîteva clocote; ciorba taraneasca se ia de pe foc, si se adauga patrunjel sau leustean verde taiat marunt.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s