Sos de rosii


Sos de rosii

Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
350 ml bulion
2-3 rosii sau 50 ml ketchup de casa din rosii si ardei rosii
1 lingurita zahar
1 lingurita sau 1 cub concentrat de legume (vita, ciuperci)
20 ml ulei
1-2 linguri otet
3-4 linguri faina
cateva fire de patrunjel
piper, paprika

Mod de preparare:

Se pun la fiert 200 ml apa cu concentrat (sau zeama de la supa, rasol, etc.) cu zahar si bulion . Intr-o craticioara se amesteca uleiul cu ketchup sau rosii curatate de pielita si tocate foarte marunt.
Adaugati faina si puneti pe aragaz la foc mic amestecand continuu cu un tel sub forma de para. Dupa 10-15 secunde adaugati lichidul clocotit, amestecand energic cu telul. In 4-5 minute este gata.
Adaugati piper, otet dupa gust si daca mai este nevoie, sare sau zahar. Pudrati cu putin patrunjel tocat, puneti-l in sosiera si decorati cu o frunza de patrunjel.
Se serveste la ardei umpluti, rasol de carne, legume sotate, spaghete, pizza, musaca, etc.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s