Sardina la grill (gratar) in saramura


Sardina la grill (gratar) in saramura

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 kg de sardina proaspata
Pentru marinata:
2 catei de usturoi
un varf de lingurita oregano,un varf de lingurita cimbru
sucul de la o jumatate de lamaie sau o lamaie
2- 3 linguri ulei de măsline
sare ,piper dupa gust
Pentru saramura:
o capatana de usturoi (eu am folosit o capatana mai mica deoarece am folosit si cateva fire de usturoi verde)
5-6 rosii proaspete sau congelate
1-2 buc ardei gras,capia sau gogosar proaspat sau congelat
ardei iute dupa gust
sare,piper,cimbru dupa gust
patrunjel verde dupa gust
o lingura ulei de masline

Mod de preparare:

Se curata pestele de mate,intestine,se taie capetele,se spala si se zvanta…

Se amesteca condimentele cu zeama de lamaie, uleiul de masline,usturoiul si se introduc sardinele la marinat cca 20 de minute la temperatura camerei,dupa care se pun la fript la grill sau pe gratar pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Pentru saramura se adauga rosiile taiate felii, ardeiul gras tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, condimente,sare dupa gust si se pun la fiert in cca 2-3 cani cu apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si ardeiul.
Cand sunt fierte se adauga patrunjelul, uleiul,se mai potriveste de sare,condimente ,se mai adauga apa daca este prea groasa saramura si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.

Pestele cand este gata se introduce imediat in saramura fierbinte. Se poate servi si cu mamaliguta…

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s