Saramura de pui


Saramura de pui

 

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
un pui
6 rosii
6 ardei grasi
un ardei iute
2 l de apa
50 ml otet de mere
5-6 catei de usturoi
2 linguri pasta de rosii
piper
patrunjel verde
sare mare.

Mod de preparare:

1. Se portioneaza puiul, se spala si se lasa la scurs.
2. Se coc rosiile si ardeii pe gratarul pentru legume.
3. Se pune apa la fiert, iar cand fierbe se adauga ardeiul copt taiat marunt, rosiile coapte tocate, usturoiul maruntit, pasta de rosii. Se aduce din nou la fierbere, se lasa 5 minute la foc mic si se adauga un ardei iute tocat, otetul, patrunjelul verde si piperul. Se mai lasa 5 minute si se opreste.
4. Pe grill, se pune un strat gros de sare, se incinge si se pun bucatile de pui. Se frig bine pe toate partile, apoi se scutura de sare si se introduc in saramura fierbinte.

Se serveste calda cu mamaliguta.

Pofta buna!

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s