Saramura de lin


Saramura de lin

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
Linul se gaseste in cea mai mare parte a Europei. Lipseste in apele din nordul Scotiei, nordul si centrul Peninsulei Scandinave, Finlandei si din Crimeea. In tara noastra, linul este foarte raspandit in apele de ses, in multe ape statatoare dulci, lacuri, brate moarte etc., inclusiv iazurile de crap. Se gaseste in toate baltile de revarsare de-a lungul Dunarii, in bratele moarte, dar numarul cel mai mare de lini traieste in Delta. In rauri este mai rar intalnit, pentru ca nu-i plac curentii din apele curgatoare.
4 lini medii – sub 25 cm nu se pescuiesc deci cam 25-30 cm
Sare mare cat mai multa
Pentru saramura:
2 l apa
5-6 rosii proasprte
4-5 ardei grasi copti
4-5 catei de usturoi
1 legatura de patrunjel
50 ml otet de mere
30 ml ulei.

Mod de preparare:

1. Se curata pestele de urechi si intestine,se spala si se lasa la scurs.
2. Grilul se aseaza pe foc, se incinge, se adauga pe el sare din belsug, mai lasam sa se incinga si sarea, iar apoi punem pestele.
3. Il lasam pana cand se rumeneste, il intoarcem pe cealalta parte si continuam.
4. Cand este facut il batem bine sa scuturam sarea si se aseaza intr-un vas mai adanc.
5. Saramura se face separat: se pun 2 l de apa la fiert, iar cand clocoteste se adauga rosii si ardei copti taiati marunt , usturoi maruntit, otetul si uleiul. La final se pune patrunjelul taiat marunt.
6. Se toarna saramura fierbinte peste pesti.
7. Se serveste cu mamaliguta calda.

Pofta buna!

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s