Paste la cuptor cu legume, carnati si branza


Paste la cuptor cu legume, carnati si branza

Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
500 g paste scurte (spirale, melcisori, creste)
200 g carnati afumati
2-3 rosii
1 ceapa mare
2 ardei grasi rosu/galben
1 ardei peperoni nu prea iute
1 vanata (500-600 g)
o mana de frunze de spanac
3 oua
100 g telemea
4 linguri smantana
50 ml ulei
1 legatura patrunjel
50 g ketchup de rosii si ardei rosii
sare, piper, paprika
2 cuburi/lingurite concentrat de ciuperci

Mod de preparare:

Puneti pastele la fiert in 3 litri de apa clocotita cu putina sare, dupa indicatiile de pe pachet.
Curatati vanata de coaja, taiati-o cubulete, pudrati-o cu putina sare, apoi stoarceti zeama. (vezi video)
Puneti la calit in ulei ceapa tocata, vanata stoarsa, carnatii taiati marunt, ardeii grasi fasiute subtiri si spanacul spalat si taiat marunt. Dupa cateva minute adaugati rosiile cubulete, cateva feliute de peperoni, patrunjelul tocat si concentratul de ciuperci. Dregeti gustul de sare, piper, paprika, adaugati ketchup si lasati cateva minute la foc mic pana mai scade zeama.
Ungeti o tava mai adanca cu ulei, puneti un strat de paste strecurate, peste care raspanditi uniform umplutura de legume cu carnati. Puneti deasupra restul de paste si dati tava la cuptor, la foc mediu, cam 30 de minute.
Amestecati ouale cu smantana pana se omogenizeaza si radeti branza pe razatoarea mare. Scoateti tava din cuptor, turnati deasupra amestecul de oua cu smantana si presarati branza rasa, apoi mai dati la cuptor, la foc mic, 15-20 minute.
Lasati sa se racoreasca, portionati si asezati pe farfurii, decorati cu feliute de peperoni si frunze de patrunjel.
Pofta buna.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s