Gogosi pufoase cu mere


Gogosi pufoase cu mere

Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
25 gr. drojdie
150 ml. lapte cãldut
500 gr. de fãinã + fãinã.
100 gr. zahãr
80 gr. unt
2 ouã
un vârf cutit sare
1 linguritã ( de cafea) de scortisoarã
2 mere rase
sucul de la o lãmâie
zahãr pudrã + scortisoarã
1 mãr pt. decor

Mod de preparare:

1) Pune drojdia în laptele cãldut (nu fierbinte!!!) si lasã sã se umfle.
Într-un vas pune fãina, drojdia, si în mijloc restul ingredientelor; cu exceptia merelor rase si sucul de lãmâie.
Lucrã bine aluatul, dacã este nevoie mai pune fãinã.
Aluatul trebuie sã se desprindã de pe mâini.

2) Adaugã merele amestecate cu sucul de lãmâie si amestecã bine.
Completeazã cu fãinã din nou…

Acoperã si lasã la crescut la loc cald, pânã îsi dubleazã volumul.

3) Rupe bucãti din aluat si formeazã bilute; de preferintã mici dacã le frigi în tigaie.
Eu le-am fãcut destul de mãrisoare pt. cã le-am fript în fripteuzã…deci au înotat:))
Deci, bilutele astea înainte de a le prãji sau de ce nu? se pot coace! se pun într-o tavã si se lasã sã creascã din nou pânã isi dubleazã volumul.
Abia acum mari si frumoase se prãjesc în mult ulei.
Se scot pe hârtie absorbantã si se trec prin amestec de zahãr pudrã si scortisoarã.
Eu am reusit sã decorez cu felii de mãr ; dar dacã eram cu familia cu sigurantã dispãreau:)) nici o sansã de decoruri…
Pt. cei care tin dietã…o bucatã are 377 Kcal :((
Poftã bunã!

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s