Budinca de paste cu fructe


Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 g paste (melcisori, spirale, fundite, etc.)
6 linguri zahar
5 kiwi
1 mandarina/portocala
1 lamaie
3 oua
6 rulouri scortisoara, 1 lingurita praf scortisoara
150 ml lapte
10 g unt
20 g peltea de gutui (sirop de fructe)
2 linguri stafide
20 ml ulei
50 g nuca macinata
1 plic zahar vanilat

Mod de preparare:

Puneti la fiert 4 litri de apa. Cand clocoteste, adaugati pastele. Lasati-le la fiert 5-6 minute. Strecurati-le si puneti jumatate din paste intr-o tava unsa cu unt.
Curatati kiwi si mandarina de coaja si taiati-le in bucati. Peste paste puneti stafidele si fructele taiate.
Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, uleiul, laptele, praful de scortisoara, zaharul vanilat si nuca macinata.
Acoperiti fructele cu restul de paste, turnati deasupra compozitia din castron, decorati cu rulourile de scortisoara, peltea de gutui sau suc de fructe. Eu am pus si cateva bombonele de ciocolata. Dati tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 minute, la foc mic.
Scoateti tava din cuptor, lasati-o sa se raceasca si dati-o la frigider. Se serveste rece. Este un desert usor de preparat, ieftin si delicios.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s