Mancare de cartofi cu curcan


Mancare de cartofi cu curcan

Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 pulpa sau o aripa de curcan (750-800 g)
600 g cartofi
1 ceapa
1-2 morcovi
1 ardei gras si un peperoni
1-2 rosii
3-4 catei de usturoi
1 legatura marar si patrunjel
20 ml ulei
1 lingurita de zahar
sare, piper, paprika, chili

Mod de preparare:

Se pune carnea de curcan la fiert in apa rece cu putina sare, ca pentru supa. Se curata si se toaca legumele, cartofii bucati mai mari. Intr-un vas de tuci caliti in ulei intai ceapa si morcovii, dupa 7-8 minute adaugati ardeii si rosiile, iar din peperoni doar cateva feliute.
Puneti doua-trei polonice de supa de carne si lasati sa fiarba cam 15 minute la foc mic. Cand carnea este aproape fiarta, se scoate din supa, se portioneaza si se pune in mancarea de cartofi. Din zeama de carne puteti face supa sau ciorba.
Condimentati cu sare, piper, chili, paprika, adaugati verdeata tocata si o lingurita de zahar si lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac inca 15 minute. Spre sfarsitul fierberii adaugati cateii de usturoi taiati felii subtiri.
Puneti mancarea pe farfurii cu carnea langa ea si asezonati cu verdeata.
Pofta buna.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s