Friptura de pui cu sos de vin


Friptura de pui cu sos de vin

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
As putea spune ca este o tochitura, dar avand in vedere ca tochitura, prin definitie, este o mancare gatita doar cu carne de porc, organe de porc si carnati, m-am gandit ca este mai nimerit sa-i spun friptura de pui cu sos de vin.
bucatele de pui: aripioare, copanele, bucati de piept, gaturi, bucati de spate, inimi, pipote
2 cepe
50 ml ulei
200 g jambon de porc afumat
1 capatana de usturoi
50 ml suc de rosii
1 pahar cu vin alb
500 ml apa sau zeama de supa
condimente: sare, piper, boia de ardei, cimbru, foi de dafin, piper boabe.

Mod de preparare:

1. Se spala bucatile de pui si se lasa la scurs.
2. Se curata ceapa, se toaca si se caleste putin in uleiul incins.
3. Se adauga jambonul taiat feliute subtiri si se prajeste si el usor.Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga bucatile de carne si se rumenesc.
4. Se adauga apa sau zeama de supa si se lasa la foc mic pentru 20-30 minute.
5. Se adauga apoi condimentele,usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, vinul si sucul de rosii si se mai lasa la foc 5-10 minute.
6. Se serveste alaturi de mamaliguta calda si branza telemea rasa.

Pofta buna!

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s