Friptura de pui cu sos de vin
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
As putea spune ca este o tochitura, dar avand in vedere ca tochitura, prin definitie, este o mancare gatita doar cu carne de porc, organe de porc si carnati, m-am gandit ca este mai nimerit sa-i spun friptura de pui cu sos de vin.
bucatele de pui: aripioare, copanele, bucati de piept, gaturi, bucati de spate, inimi, pipote
2 cepe
50 ml ulei
200 g jambon de porc afumat
1 capatana de usturoi
50 ml suc de rosii
1 pahar cu vin alb
500 ml apa sau zeama de supa
condimente: sare, piper, boia de ardei, cimbru, foi de dafin, piper boabe.
Mod de preparare:
2. Se curata ceapa, se toaca si se caleste putin in uleiul incins.
3. Se adauga jambonul taiat feliute subtiri si se prajeste si el usor.Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga bucatile de carne si se rumenesc.
4. Se adauga apa sau zeama de supa si se lasa la foc mic pentru 20-30 minute.
5. Se adauga apoi condimentele,usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, vinul si sucul de rosii si se mai lasa la foc 5-10 minute.
6. Se serveste alaturi de mamaliguta calda si branza telemea rasa.
Pofta buna!