Ardei umpluti


Ardei umpluti

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
O mancare foarte gustoasa, fina, eleganta si suculenta… daca stii cum sa o prepari… daca depui un pic de efort si mult suflet…
10 ardei grasi potriviti
300 g carne tocata de vita
300 g carne tocata de porc
2 oua
2 cepe potrivite
3-4 morcovi tineri
1 cana de orez
2 linguri de pasta de rosii
1 kg de rosii
marar
patrunjel
300 ml suc de rosii
1 l supa de carne sau de legume
sare
piper
boia de ardei
2-3 crengute de cimbru
2 foi de dafin
30 ml ulei.

Mod de preparare:

1. Se curata ardeii, se spala si li se scot cotoarele;
2. Se pune carnea tocata de porc si vita intr-un vas, se adauga orezul curatat si spalat, cele doua oua, pasta de rosii, mararul si patrunjelul tocate marunt, morcovii dati pe razatoarea mare, ceapa taiata marunt.
3. Se amesteca bine compozitia, apoi se potriveste de sare, piper si boia, dupa gustul fiecaruia.
4. Se umplu ardeii si se capacesc cu cate o felie de rosie.
5. Se aseaza intr-o cratita unsa cu ulei ardeii, vertical, unul langa altul, cu capacul in sus.
6. Se dau rosiile pe razatoarea mare.
7. Se pune supa peste ardei, rosiile razuite, sucul de rosii, foile de dafin, crengutele de cimbru, se acopera, se pun la foc mic timp de 1 ora si 30 de minute pana scade zeama.

Se servesc fierbinti cu iaurt deasupra sau smatana, dupa preferinta.

Pofta buna!

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s