Ciorba cu perisoare de curcan


Ciorba cu perisoare de curcan

Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
300 g carne tocata de curcan
1-2 cartofi
2 morcovi
2 cepe
1 dovlecel mic
50 g telina
1 patrunjel
1 ardei gras
70 g orez
1 legatura leustean
1 rosie
50 k ketchup
1 litru bors (1 plic Bors magic sau 1 cub concentrat bors)
smantana pentru dres dupa gust
20 ml ulei
sare, piper (1 cub concentrat de pui)

Mod de preparare:

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit in ulei cateva minute. Cealalta ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie cu putin ulei si ketchup, se caleste cateva minute si se adauga 50 ml apa si orezul. Se lasa pe foc pana ce orezul absoarbe toata zeama.
Intr-o oala puneti la fiert 3 litri de apa cu putina sare, adaugati telina, dovlecelul, ardeiul gras si cartoful taiate bucati. Cand clocoteste, adaugati in oala legumele calite si lasati sa fiarba la foc mic 30 minute.
Intr-un castron puneti carnea tocata, adaugati orezul calit cu ceapa, omogenizati amestecul, verdeata tocata, condimentati si formati cu mana uda perisoare nu prea mari pe care le asezati pe o farfurie uda.
Dupa ce a fiert ciorba, puneti putina apa rece ca sa se opreasca din fiert, dati focul foarte mic si puneti incet perisoarele. Cand se ridica la suprafata, sunt aproape fierte.
Separat clocotiti borsul, apoi adaugati-l peste ciorba. Daca folositi Bors magic sau concentrat de bors, le puneti direct in ciorba.
Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 10 minute si este gata. Dregeti gustul cu sare, piper. In supiera amestecati smantana cu putina zeama de la ciorba si cu leusteanul tocat, apoi adaugati ciorba si perisoare. Asezati deasupra o frunzulita de leustean.
Se serveste cu ardei iuti, cine doreste poate s-o acreasca cu zeama de lamaie sau otet, direct in farfurie.
Pofta buna.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns