Placinte cu branza / Poale in brau


Placinte cu branza / Poale in brau

Ingrediente

20 g drojdie proaspata
500 g faina
250 ml lapte caldut
1 ou zbatut
1 lingurita fara varf sare
50 g unt/margarina topita
50 g zahar.
 
esenta sau lamaie/portocala rasa
Umplutura de branza
branza vaci sau de oi
1 ou

zahar dupa preferinta
lamaie rasa

Mod preparare
Eu pun 2 lingurite cu varf de drojdie uscata. 
Se amesteca ingredientele mai putin faina, iar apoi se adauga faina, se framanta
(eu trec peste faza cu framantatul si pun ingredientele la masina de paine) ,apoi se lasa la crescut 30 min .

  Apoi se framanta din nou aluatul si se fac din el 16 bucati.Eu le fac rupand aluatul in mana :intai in doua,apoi fiecare parte iar in doua  si tot asa ajungand la 16 bucati.

 Bucatile de aluat se intind cu sucitorul, apoi se distribuie umplutura de branza pe fiecare foita intinsa, si se impacheteaza unind „colturile”.Se pun in tava unsa si se lasa 20-30 min la crescut.Apoi se dau la cuptor dar nu se ung inca cu ou cum se face deobicei.
Se lasa sa se coaca doar pe jumatate
In timp ce placintele sunt la cuptor, se pregateste un ”sirop” din 20 ml lapte, 2lg zahar sau zafar vanilat, un galbenus ou. Cu siropul  acesta se ung placintele pe jumatate coapte.Cand ungeti cu  sirop, desfaceti cu lingura placintele intre ele, ca sa intre sirop intre toate si apoi se dau la cuptor.

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s