Merluciu cu creveti


Merluciu cu creveti

 

Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
800 gr file de merluciu
14-16 creveti decorticati dar cu cap
150 ml supa de peste(eu am fiert din cozi cu o lingurita de delikat)
100 ml smantana lichida
150 ml vermut alb
100 ml coneac sau wischi
1 lingra pasta de tomat
1 ceapa medie
2 linguri ulei de masline
piper alb dupa gust
putin patrunjel
o lingurita amidon sau faina alba

Mod de preparare:

Taiem pestele in bucati potrivite, curatam crevetii de coaja si asezam impreuna cu pestele intr-un vas de iena, le saram, piperam si-l lasam de o parte
din cozi de peste si o lingurita de delikat fierbem o supa(150ml) cand e gata o strecuram
intr-o tava adaugam 2 linguri ulei de masline si ceapa tocata marunt si o calim putin, adaugam coneacul cu vermutul si-l flambam, cand s-a stins flacara adaugam o lingura pasta de tomat,supa,smantana lichida si patrunjelul tocat marunt
lasam sa fiarba circa 5 min si-l ingrosam cu o lingurita de amidon
turnam sosul respectiv peste pestele si creveti si-l dam la cuptor preincalzit la 200* pt 20-30 min. Se serveste cu piure de cartofi

astept comentariile voastre sau Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s